Oświadczenie Zarządu Koła Białołęka

Koło Partii .Nowoczesna Ryszarda Petru w dzielnicy Warszawa Białołęka, wyraża głębokie zaniepokojenie, obecną sytuacją w Radzie Dzielnicy i Urzędzie Dzielnicy Warszawa Białołęka.

Konflikt polityczny sparaliżował Radę Dzielnicy, a trwająca przepychanka w Zarządzie Dzielnicy, grozi chaosem w Urzędzie Dzielnicy. Osłabia to nadzór Zarządu nad realizacją zadań bieżących i stwarza zagrożenie dla realizacji zadań inwestycyjnych zaplanowanych w budżecie dzielnicy, tak ważnych dla jej mieszkańców.

Przypominamy wszystkim siłom politycznym reprezentowanym w Radzie Dzielnicy, że otrzymaliście mandat od mieszkańców dzielnicy do reprezentowania ich interesów we władzach, dbania o rozwój naszej dzielnicy, usprawniania jej funkcjonowania i poprawiania warunków życia mieszkańców.

Wzywamy do odrzucenia destrukcyjnego, krótkowzrocznego myślenia o własnych interesach politycznych, ponad interesami mieszkańców.

Anna Auksel

Przewodnicząca koła Nowoczesnej Warszawa Białołęka